Segítséget szeretnék kérni tőletek. Mint gondolom a legtöbben, mi is minden egyes Karácsony előtt elcsúszunk az ajándékokkal, a süteményekkel, a vacsorával vagy csak simán a lakásdíszítéssel illetve csomagolással. És persze minden évben elhatározzuk, hogy majd jövőre másképp lesz, kábé júliusban megvesszük inkább az ajándékokat, de mégegyszer ezt a rohanást sose... És persze ezt eddig egy évben sem sikerült megtartani.
Most úgy tűnik, idén végre valami halvány esély van rá, hogy ne essünk szét teljesen :), de ehhez nagyban hozzájárulna az is, ha nem utolsó utáni pillanatban kellene a konyhában a komplett családnak sütni-főzni. Szent elhatározásom, hogy idén amit lehet, előre elkészítek, viszont mivel eddig sosem volt szükség alaposabban megvizsgálni a házi sütik "szavatosságát" (később készültek, viszont öt perc alatt elfogytak :)), konkrétan fogalmam sincs, hogy mi az a legkorábbi időpont, amikor nekiláthatok elkészíteni őket és az ünnepekre még finom marad.
Úgyhogy aki tudja, kérem, segítsen, meddig állnak el az alábbi sütik! Légyszi úgy írjatok, hogy a szavatosság jelen esetben nem azt jelenti, mikor kéne már kukázni őket, hanem még a nagyonis fogyasztható, omlós, finom állapotot jelzi!
- bejgli (mákos, diós, mogyorós)
- zserbó
- hókifli
- linzer (lekváros)
- mézeskalács
- karácsonyi fatörzs
Előre is köszönöm, és idén NEM FOGOK ELÚSZNI! :)
Fotó innen.
2 megjegyzés:
Szia!
Én annyiban tudok segíteni... pl. a bejglit le lehet fagyasztani, de 2 hétig fagyasztás nélkül is eláll. Ugyan úgy a linzer is.
Szia, Edit! Köszönöm szépen, így kalkulálok. Már elkezdtem beírogatni a naptáramba, hogy mit mikor sütök. :)
Megjegyzés küldése