Bár az utóbbi időben a bejegyzésekből úgy tűnhetett, azért mégsem kizárólag édességet eszünk a nap 24 órájában. :) Sőt, vacsorára sosem. Estére legtöbbször valamilyen gyors salátát szoktam készíteni, no persze nem mindig ilyeneket, de az utóbbi pár alkalommal úgy éreztük, jár nekünk a kényeztetés.
Ezek itt egyszerűek, pillanatok alatt elkészíthetőek és az ízük...mmm.
Szűz saláta:
Hozzávalók (2 személyre):
5 dkg füstölt Virginia sonka (zelleres-mustáros pácban érlelt)
10 dkg pecorino sardo
10 dkg saláta mix (ebben volt rukkola, céklalevél és kétféle fodros saláta)
3 evőkanál kiváló minőségű extra szűz olívaolaj
2 teáskanál dijoni mustár
csipet só
Elkészítése:
A megmosott, lecsepegtetett salátára kézzel rászaggatom a sonkát, majd rákockázom a sajtot.
Az olívaolajat, mustárt és a sót alaposan elkeverem, majd a salátára öntöm.
Frissen kisült kenyérrel tálalom.
Serrano-Gouda saláta:
Hozzávalók (2 személyre):
5 dkg jamon serrano
10 dkg 24 hónapig érlelt Gouda sajt
fél fej lilahagyma (kisebb)
10 dkg saláta mix (ebben volt rukkola, céklalevél és kétféle fodros saláta)
10 dkg saláta mix (ebben volt rukkola, céklalevél és kétféle fodros saláta)
3 evőkanál kiváló minőségű extra szűz olívaolaj
fél lime leve
2 csipet só
egy kevés apróra vágott szárított chili
Elkészítése:
A fél fej lilahagymát hajszálvékony szeletekre vágom és egy csipet sóval megszórom, majd félreteszem, hogy egy kicsit megpuhuljon a sóban és az ereje nagy részét elveszítse (túl sokáig nem szabad sóban "áztatni", mert megkeseredik!).
A megmosott, lecsepegtetett salátára kézzel rászaggatom a sonkát, majd rákockázom a sajtot.
Az olívaolajat, a lime levet, a chilit és egy csipet sót alaposan elkeverek, majd az egészet a salátára öntöm.
Végül rádobálom a megpuhult lilahagymát és tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése