2010/05/12

Grillezett juhsajtos saláta eperrel és mandulaszórással

Eszternél volt ma némi eszmecsere zöldség-gyümölcs témában, aminek folyományaként délutánra olyan erősen beindult a Pavlovi reflexem, hogy hazafelé muszáj volt egy kevés (cseppet sem szezonális) alapanyagot beszereznem: epret. Persze nem szabadföldi, az íze meg sem közelíti a nyáriét, de megkívántam, megszereztem, megettem. :) Egész hétre esős időt jósoltak, úgy éreztem, muszáj némi napsütést csempészni ebbe a furcsa tavaszba. 

Vacsora koncepció nem sok volt, mindegy, csak valami finom legyen, valami romantikus, már ha egyáltalán szabad ezt az ide nem illő szót ételre, főleg salátára használni. Ez itt valami édes, valami pikáns, valami friss, vigyázat, fehérborért könyörög, nem is kis mennyiségben!





Hozzávalók (2 személyre):
10 dkg rukkola
10 dkg egész mandula (nem sós!)
2 evőkanál akácméz
25 dkg eper
10-12 dkg juhsajt
egy kevés extra szűz olivaolaj (opcionális)
egy kevés balzsamecet (opcionális)

Elkészítése:
A rukkolát megmosom, tálra teszem. 
A mandulát mozsárban durvára töröm, összekeverem a mézzel és lepirítom egy kissé, csak annyira, hogy a méz karamellizálódjon rajta, majd hagyom kihűlni. 
A juhsajtot meggrillezem (nem baj ha megolvad és kicsit folyni kezd, úgy még krémesebb lesz), azután összeállítom a salátát.
A rukkolára ráteszem az előzőleg felaprított epret, arra a grillezett juhsajtot, megszórom mézes mandulával, legvégül (ha valaki nem szereti, elhagyható) meglocsolom egy pár csepp olivaolajjal és balzsamecettel.
Lehet, hogy furcsa vagyok, de szerintem ez a saláta szexi lett. :)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Azz oké,hogy szexi, de finom is? :-)

Padlásszoba írta...

Ühüm! :)

Névtelen írta...

Ahogy rátaláltam a neten, múlt hétvégén már ki is próbáltam és alig várom a most hétvégét, hogy megint megcsinálhassan - szenzációs! Köszönet érte!

Padlásszoba írta...

Örülök neki, jó étvágyat hozzá! :)